M I N N E O R D

  • -

M I N N E O R D

Outboardklubbens Æresmedlem Erik Johan Braaten født 10/11-1933 døde på spansk sykehus lørdag 2.juli d.å. efter mange år med bopel i Frigiliana i Spania.

Han ble ifjor rammet av kreft i et øye mens de var hjemme i Norge, hvilket ble vellykket opperert her. Dette viste seg å ha gitt spredning til lever og nyrer og han måtte gi tapt efter et forholdsvis kort sykeleie

Erik meldte seg inn i den gang Norsk Outboardklubb(NOK) i 1960.Den gang var klubb og forbund en sammenblanding og Erik ble formann og President for klubb og forbund i 1963 og satt til 1966.Så igjen i 1971-72 og 1975-78. I 1975 innså han at vi var for små til å bli hørt av offentlige myndigheter og henvendte seg til Kongelig Norsk Motorbåtforbund (KNMF) om å fusjonere hvilket vi gjorde i 1976 og da ble båtsporten en egen avdeling under navnet KNMF-Sport.Så ble klubb og forbund mer formelt delt og vi tok navnet Outboardklubben mens Erik fortsatte som formann og President i hver sin leire.I 1981 gikk han av som formann i klubben men forsatte som President  (NA) i KNMF-Sport.til 1982.

Erik har hatt diverse verv også internationalt i Union Internationale Motonauutiqe (UIM), siste gang som medlem av Sentralkomiteen.For all sin innsats for båtssporten mottok han av KNMF dennes høyeste utmerkelse som kun 21 kan inneha av ca. 40 000 medlemmer i gullemblem på grønt bånd og det forteller jo sitt. Han hadde allered mottatt klubbens høyeste utmerkelse i 1972 og ble Æresmedlem i 1980 hvor man da også blir medlem av vårt Ordenskollegium.

Erik startet også tanken om tilnærming til Norges Idrettsforbund (NIF) som fra 1982 da han gikk av ble videreført av andre.

Erik har kjørt følgende klasser: Klasse DU 1962–69, klasse SE 1970-76 og klasse OE fra 1977 til han gav seg. Norgesmester 13 ganger, første norske fører som kjørte over 100 km/t og uoffisiell verdensrekord i 1970. Europamester og verdensmester i 1972, Nordisk Mester og seier i Berlin og Maribor i Jugoslavia. Ellers en rekke seiere  i løp i Skandinavia. Han var den første nordmann som importerte catamaran til bruk i rundbane.

Til det siste var Erik aktiv i media for å være med på diskusjoner om sporten og ikke minst ønske om å bidra til å forme denne i den retning han mente var til det beste.

Det er ingen tvilk om at Erik har vært av de få som har gjordt en uvurderlig innsats frivillig til å forme sporten til det han var til vårt alles beste.

Idag går våre tanker til Unni som sitter igjen alene og deres 3 barn med familier.

 

Vi lyser fred over Eriks minne.

 

Svein Beheim Backe.

Eksformann og President.

 


Bli medlem hos oss ? klikk her